tirsdag 29. september 2009

Britiske aviser har hundrevis av sider.


Lørdagsettermiddag i hagen med avisen er veldig greit.

Epleslang ...


... er en fin hobby.

onsdag 23. september 2009

Blomstrende kaféliv.


Lantana er ikke bare navnet på en blomst, det er også navnet på en kafé i London som har strålende kaffe, strålende mat og gratis aviser.

Ingen av disse ovenstående tingene er selvsagte i Englangs kaféjungel.

tirsdag 22. september 2009

Lite blått.

(Tatt for nøyaktig to år siden i Kristiansand, ved starten på siste studieåret i Sørlandets hovedstad. Jeg skjønner ikke at det er gått to år siden jeg gikk tur i Baneheia med upassende sko og fant et tidlig høsttegn i skogkanten. )

Togkaffe.

Ikke tidenes.

mandag 21. september 2009

Søndagsmorgen i Manchester.







(Dere får unnskylde Starbucks-kaffen, men sjokkerende nok er Manchester en av de få stedene i England der mange kafeer og butikker holder stengt på søndager. Og da, mine damer og herrer, må man ta til takke. Jeg kompenserte med uhørt mye kakao- og kanelstrø.)

fredag 18. september 2009

Sommerkaffer.

(Café Umami, Mosjøen. De hadde Tim Wendelboe-kaffe!)

(Mocca, Oslo)

(Red Goat, Oslo)

(Nytt sted på Majorstuen. Har i farten glemt navnet ... Amatørisme.
Bolivar, Oslo. Takk, Astrid!)

(Java, Oslo)
(Kaffefuglen, Oslo)

torsdag 17. september 2009

Rest av sommer.

mandag 14. september 2009

Tomattakk.


Jeg vil gjern uttrykke min takknemlighet ovenfor ovenstående tomatplante, Tomat 1 (tar du den?).

I går kunne vi plukke 2 kilo tomater fra Tomat 1 og Tomat 2 (tar du den óg?), og det er jo mer tomat enn man vet å gjøre med! Til middag i går ble noen av dem servert i form av en meget velsmakende pizzasaus, toppet med forskjellige typer italiensk salami og en blanding av parmesan, mozzarella og cheddar.

Ellers ble søndagen tilbrakt hjemme, i rengjøringens tegn. Vi hadde innflyttingsfest på lørdagen, en meget koselig kveld som fylte den lille stua vår til bristpunktet. Koselige gaver fikk vi også; to ildtopper (en rosa og en gul), en orkidé, en Lucky Bamboo og et ukjent antall flasker vin. Med andre ord må jeg på blomsterpotte-shopping i nærmeste fremtid! (Og den tanken plager meg ikke.)

Jeg lagde litt forskjellig småsnacks til lørdagen, løkpizza, ostegrissini og potetbåter med sennepsskorpe. Bilder av den intense kokkeleringen som foregikk lørdag formiddag, loves å legges opp. Hvis du lurer på stressnivået på kjøkkenet cirka klokken 16, kan jeg informere om at jeg, etter å ha hakket opp ett kilo løk og et kilo nypoteter, var overraskende fin i farta.

torsdag 10. september 2009

Hun sprer varme ved å skru på stekeovnen.

I dag morges var det åtte grader ute.

Jeg bakte sjokoladekjeks og krøllet meg sammen på sofaen med Aftenposten Innsikt før jobb. Det er på tide å finne fram skjerfet. Eller kanskje kjøpe et nytt.
(Ikke alle har skjønt hvor hen det bærer)

Sjokoladekjeks med tørkede moreller.

Sjokoladekjeks med tørkede moreller
2,3 dl hvetemel
1/4 ts natron
1/8 ts salt
60 g smør
7 ss bakekakao
1,5 dl sukker
0,8 dl brunt sukker
0,8 dl yogurt naturell (jeg brukte gresk)
1 ts vaniljeessens
1,2 dl tørkede moreller

Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen mel, natron og salt i en bolle. Ha smøret i en annen bolle og smelt det i mikroen. Rør inn kakao og sukker i smøret, og ha i yogurt og vaniljeessens. Rør dette inn i melblandingen, og bland i de tørkede morellene. Bruk to spiseskjeer til å legge røren på bakeplater med bakepapir på. Stek kjeksene i mellom 9 til 12 minutter. Avkjøl dem noen minutter på bakeplaten før de flyttes til en rist for å avkjøles helt.

onsdag 9. september 2009

Hagetidenes 5.


Spørsmålet er: Blir de modne før frosten kommer?

Late som det er sommer.

Vi tok en tur på stranda, vi.



tirsdag 8. september 2009

På tampen.



Hytta i august.

mandag 7. september 2009

September.

Jeg merker at det begynner å bli høst, og jeg merker at jeg liker det.

I helgen dro vi f.eks. på en utflukt til Aldeburgh, en bitteliten landsby rett ved havet på kysten av Suffolk. Det er ikke sommer lengre, det var ikke fullt av turister, vi fant en knøttliten bruktbokhandel og spiste muffins på rullesteinsstranden fullt påkledd (det var ikke bikinitemperatur, for å si det sånn).

Etterpå vandret vi litt rundt, plukket bjørnebær og villepler og nøt det faktum at det nesten ikke blåste (dette er jo tross alt England, og kyst-England, til og med!), kikket i antikkbutikker og lurte på om det nå var en så god idé å tapetsere en vegg med Private Eye-forsider.

Og det hadde ikke vært det samme om det fremdeles hadde vært sommer og badetemperatur; det hadde ikke vært bjørnebær eller villepler, det hadde vært fullt av turister, og det hadde ikke vært £1 per bok på bokhandelen.

Høsten, ja. Fine årstiden.

onsdag 2. september 2009

tirsdag 1. september 2009

September i hagen.



Fra toppen: Vitis vinifera, Sambucus nigra, Beta vulgaris.
Også kjent som henholdsvis vinranke, svarthyll og rødbeter. Men latin er jo så artig!