torsdag 10. september 2009

Sjokoladekjeks med tørkede moreller.

Sjokoladekjeks med tørkede moreller
2,3 dl hvetemel
1/4 ts natron
1/8 ts salt
60 g smør
7 ss bakekakao
1,5 dl sukker
0,8 dl brunt sukker
0,8 dl yogurt naturell (jeg brukte gresk)
1 ts vaniljeessens
1,2 dl tørkede moreller

Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen mel, natron og salt i en bolle. Ha smøret i en annen bolle og smelt det i mikroen. Rør inn kakao og sukker i smøret, og ha i yogurt og vaniljeessens. Rør dette inn i melblandingen, og bland i de tørkede morellene. Bruk to spiseskjeer til å legge røren på bakeplater med bakepapir på. Stek kjeksene i mellom 9 til 12 minutter. Avkjøl dem noen minutter på bakeplaten før de flyttes til en rist for å avkjøles helt.

2 kommentarer:

Valeria sa...

Hei. Disse kjeksene så nydelige ut og vil gjerne prøve oppskriften hjemme.Jeg bor i Oslo opg lurer på om hvor jeg kan få tak i torkede moreller. På forhånd, takk for hjelpen :-)

Siri sa...

Hei Valeria, hva med a prove innvandrerbutikker, f.eks. pa Gronland? Ellers skulle jeg tro at store supermarkeder som Ultra eller Meny kanskje har det? Hvis du ikke finner dem, kan du jo bytte dem ut med f.eks. sjokoladedraper eller en annen type torket baer, f.eks. torket blabaer? Lykke til! :)