fredag 26. juni 2009

Nytt hus og blåmuggost.

Brendans foreldre kom opp til Cambridge forrige helg, for å ta en kikk på dette:
Her kan jeg se for meg morgenkaffe og avislesing, ja.
Jeg trikset og fikset litt forrige helg:

Jeg trikset og fikset med noe annet også, nemlig det jeg håper blir en meget produktiv kjøkkenhage:

Når man tar i betrakning før-bildet, syns jeg jammen jeg fikk utrettet litt den søndagsformiddagen:

Men den viktigste plassen i huset blir nok denne:

Kaffekroken!

Den ser kanskje ikke så lovende ut enda, men tro meg, her blir det plass til kaffekvern og kaffebokser og kaffekopper og presskanner og vannkoker og kaffebøker, og da, DA blir det en kaffekrok man kan skrive hjem om!

Ellers følte jeg at jeg måtte by foreldrene til Brendan på litt lunsj, og da er jo en pai grei å ha! Særlig en som inneholder blåmuggost, brokkoli og nøttebunn ... Nam!Pai med brokkoli, blåmuggost og valnøttbunn
Fra Seasonal Food av Susannah Blake

Nok til seks personer (men vi spiste den opp og var bare fire)

80 g hvetemel
40 g valnøtter, grovhakket
salt og pepper
40 g smør, i terninger
ca. 1 ss kaldt vann
300 g brokkoli (i praksis ett brokkolihode av normal størrelse), hodet oppdeles i små buketter og stilken skrelles og skjæres i skiver
2 ss olivenolje
1 løk, finhakket
4 egg
6 ss crème fraîche
60 g Stilton eller annen blåmuggost, i terninger

Ha melet, valnøttene og en klype salt i kjøkkenmaskinen og kjør til nøttene er blitt malt. Ha i smøret og kjør til blandingen ser ut som brødsmuler. Ha i vannet mens maskinen går, slå deretter maskinen av og form deigen raskt sammen til en ball med hendene. Pakk deigen i plastfolie og la den ligge i kjøleskapet i en halvtime.
I mellomtiden damper du brokkolien i fem minutter, til den er blitt såvidt mør. Varm oljen i en stor stekepanne, ha i løken og fres den i ca. fem minutter. Ha oppi brokkolien og mos den lett med baksiden av stekespaden. Sett ovnen på 200 grader.
Kjevle ut deigen i en paiform med diameter på 20 cm (jeg trykket bare deigen ut i formen med fingrene, det funket fint). Dekk formen til med aluminiumsfolie og forstek paiskallet i 10 minutter. Ta av folien og stek videre i 5-10 minutter, til paibunnen er blitt sprø.
Visp sammen eggene og crème fraîche, og krydre med salt og pepper. Strø osten over paiskallet, ha brokkoliblandingen oppi og hell deretter over eggeblandingen (formen blir ganske full, men det blir akkurat plass!). Stek paien i ca. 20 minutter, til fyllet er stivnet og overflaten er blitt gyllen. Kan serveres både varm og kald. (Vi spiste den lunken, og det var det ingen feil ved.)

2 kommentarer:

Hanne sa...

Denne kosa eg og kjærasten oss med på fredags kveld. Kjempegod!

Og takk for at du la til sukkeret i makron-oppskrifta. Den blir neste prosjekt=)

Finfin blogg!

Siri sa...

Hanne: Den er en slager! Fikk jammen lyst til å lage den igjen snart ...