onsdag 19. mai 2010

Bakte poteter med rosmarin og havsalt.

Nypoteter trenger egentlig ingen oppskrift, de er såpass fantastiske bare kokt og tilsatt en smørklatt eller to, men her har du en av Ingrid Espelids mest entusiastiske tilhengere, og da tillater man seg å følge direksjoner for å juksa litt.

Perfekte til det meste, særlig nå når grillsesongen begynner å komme i gang (innpakket i folie burde det gå i en fei å tilberede disse på grillen), men egentlig et lite festmåltid i seg selv med litt rømme eller crème fraîche ved siden av, og kanskje et iskaldt glass pils.
Bakte nypoteter med rosmarin og havsaltfra Helt enkelt av Ingrid Espelid Hovig
4 porsjoner
600 g nypoteter, vasket
1 dl olivenolje
1 plante rosmarin, kun blader
2 ss havsalt

Forvarm ovnen til 200 grader. Ha potetene i en ildfast form, hell over olivenoljen og strø med rosmarin og havsalt. Bland godt, og la det steke i 30 til 40 minutter, til potetene er møre.
4 porsjoner

Ingen kommentarer: