




Pastasalat med grillet squash og aubergine
fra 200 Pasta Dishes
4 porsjoner
2 squash, i skiver
1 aubergine, i skiver
salt og pepper
100 ml olivenolje
1 ss balsamicoeddik
3 fedd hvitløk, finhakket
20 g basilikumblader, hakket
20 g mynte, hakket
2 ss kapers
1 rød chili, finhakket
40 g pinjekjerner
200 g pastaskjell*
Bland squash- og aubergineskivene med 4 ss av olivenoljen. Varm en grillpanne til det ryker av den, og grill grønnsaksskivene i ett til to minutter pa hver side, til de har fått fin farge og er blitt møre. Del aubergineskivene i tre og squashskivene i to etterhvert som du tar dem ut av pannen. Ha dem i en bolle med resten av oljen, balsamicoeddik, hvitløk, urter, kapers og chilli, og bland godt. Krydre med salt, og la det stå og marinere minst 20 minutter, eventuelt natta over i kjøleskapet. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, to til tre minutter til de er gyldne. Rør dem inn i grønnsakblandingen. Kok pastaen etter anvisningen p[ pakken, sil av vannet og skyll i kaldt vann. Bland pastaen i grønnsakblandingen, og la det hele stå 10 minutter før servering, slik at smakene blander seg.* Som det går fram av bildene, brukte jeg tagliatelle, ikke pastaskjell, av den enkle grunn at det var det som åpenbarte seg i kjøkkenskapet!
1 kommentar:
Lekkert! Du er dyktig.
Legg inn en kommentar