tirsdag 27. juli 2010

Pastasalat med grillet squash og aubergine.

Her er et hett tips dersom du, etter å manuelt pollinert et dusin squashblomster, plutselig er konfrontert med et lite squashberg:


Finn fram stekepanna (gjerne grillpanna, eller, enda bedre, grillen sjøl), skjær squashen i skiver, drypp på litt olivenolje, hiv i panna, ha i en salatbolle, tilsett et helt drøss krydderurter (kombinasjonen basilikum og mynte er min personlige favoritt), krydre med salt og pepper. Hvis du er sulten, koker du litt pasta mens squashen freser, eller smeller sammen en pizzadeig (eventuelt tiner en frossenbunn). Sett deg ned, nyt duften av selveste Grekenland, og legg innpå.

Deretter står du fritt til å pollinere litt til. Dette gir nemlig mersmak.

Pastasalat med grillet squash og aubergine
fra 200 Pasta Dishes
4 porsjoner


2 squash, i skiver
1 aubergine, i skiver
salt og pepper
100 ml olivenolje
1 ss balsamicoeddik
3 fedd hvitløk, finhakket
20 g basilikumblader, hakket
20 g mynte, hakket
2 ss kapers
1 rød chili, finhakket
40 g pinjekjerner
200 g pastaskjell*

Bland squash- og aubergineskivene med 4 ss av olivenoljen. Varm en grillpanne til det ryker av den, og grill grønnsaksskivene i ett til to minutter pa hver side, til de har fått fin farge og er blitt møre. Del aubergineskivene i tre og squashskivene i to etterhvert som du tar dem ut av pannen. Ha dem i en bolle med resten av oljen, balsamicoeddik, hvitløk, urter, kapers og chilli, og bland godt. Krydre med salt, og la det stå og marinere minst 20 minutter, eventuelt natta over i kjøleskapet. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, to til tre minutter til de er gyldne. Rør dem inn i grønnsakblandingen. Kok pastaen etter anvisningen p[ pakken, sil av vannet og skyll i kaldt vann. Bland pastaen i grønnsakblandingen, og la det hele stå 10 minutter før servering, slik at smakene blander seg.* Som det går fram av bildene, brukte jeg tagliatelle, ikke pastaskjell, av den enkle grunn at det var det som åpenbarte seg i kjøkkenskapet!

1 kommentar:

Elise sa...

Lekkert! Du er dyktig.