fredag 30. juli 2010

Muffins med bær.

Jeg vet ikke hvorfor, men rapportene om Gordon Ramsay som forsøker å sjarmere Ingrid Espelid Hovig på Gladmat-festivalen i Stavanger, gjør meg litt utilpass. Kanskje det er fordi jeg er bosatt i Gordons hjemland, der han stort sett er kjent for å kjefte og smelle samt posere på bilder som på mystisk vis framhever de imponerende linjene i ansiktet hans i stedet for å få ham til å se snillere og mer omgjengelig ut. Dem han har brukt hele sitt liv på å kjefte og smelle på, kan i det minste trøste seg med at all surmulingen har satt sine tydelige spor.
Uansett om hele Norges matmor har latt seg sjarmere av den engelske hissigproppen eller ikke, er det på sin plass å kunngjøre hvor min lojalitet ligger: Jeg tilsetter kanskje ikke kruspersille til alt, men juksing på kjøkkenet er jeg ikke redd for. Jeg foretrekker festkaker foran The F Word, og selv om Espelid Hovig står seg usedvanlig godt til 86 år å være, er jeg glad for at hun ikke kjenner trangen til å posere på alle kokebokomslagene sine. Et raskt søk på Amazon viser at andre ikke er like beskjedne.

Se derfor på disse muffinsene som et uttrykk for nasjonal stolthet og en hyllest til smil, ikke kjeftesmelling, på kjøkkenet.
(Om du synes disse ligner fælt på jordbærmuffinsene jeg lagde for noen uker siden, har du helt rett i det, men kan man egentlig lage for mange gode saker med bær mens de er på sitt beste? Og kan man egentlig lage for mange muffins? What Would Ingrid Espelid Do?)

Muffins
med bær
fra Helt enkelt av Ingrid Espelid Hovig og Paul Løwe
12 muffins

100 g smør eller margarin
2 egg
1 1/2 dl sukker
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
friske eller dypfryste, utinte bær (bringebær, jordbær, blåbær, rips ... mulighetene er mange)
melis

Smelt smøret eller margarinen. Avkjøl det litt. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett melet blandet med bakepulveret, og det avkjølte fettet. Bruk papirformer eller muffinspanne, og fordel røren mellom formene. Fyll dem ca. 2/3 fulle. Legg noen bær i hver form. Stek muffinsene midt i ovnen ved 225 grader i ca. 12 minutter. Avkjøl i formene. Sikt evetuelt litt melis over ved servering.

5 kommentarer:

Elise sa...

I <3 your blog!

Siri sa...

Elise: I <3 yours too! Føler at vi må få ordnet et matbloggertreff snart, så vi kan dele gleder, sorger og Espelid-historier!

Elise sa...

Absolutt:) tror vi matbloggere har mye glede å dele!

Kari Anne sa...

Jeg elsker disse muffinsene! Lager dem alltid når jeg får besøk på kort varsel og imponerer gjestene!

Siri sa...

Kari Anne: Så moro å høre! Det er så fint å kunne ha sånne oppskrifter på lur når man trenger dem.