mandag 20. februar 2012

Maltby Street.


Er du i London, har jeg et tips til deg om du er på jakt etter noe annet enn Buckingham Palace, Harrods og Michelin-stjerner: Lørdagsmarkedet som avholdes i mursteinsbuene under jernbanen langs Maltby/Druid Street. Her finner du blant annet følgende: 
Skikkelig kaffe, fra Monmouth
Skikkelige bakevarer, fra St John. Dette var årets fastelavnsbolle for meg, én dag på forskudd og sånn cirka én million kalorier rikere enn den gjengse kremfylte bolle. De selger også surdeigsbrød i mange varianter, jeg kjøpte en frøbaguett som holdt meg gående resten av dagen i The Big Smoke. 
Baguetter, delt i to og fylt med skive etter løvtynne skive med skikkelig skinke, fra Tozino.
 Skikkelig britisk ost, fra Neal's Yard Dairy
Og ikke minst skikkelig god, britisk stemning. 

Markedet er åpent fra ni til to hver lørdag. Nærmeste undergrunnsstopp er enten Bermondsey eller London Bridge. Husk å ta ut penger på forhånd! Og dersom solen skinner, vil du nesten kunne tro du er i New York eller et annet sted der menneskene er vakre, mikrobryggeriene lar deg titte bak kulissene og smake på produksjonen, kaffen er god og lukten av nybakt brød er allstedsnærværende.

8 kommentarer:

Marion sa...

Haha, Eat Cheese, Stay Warm, den likte eg :) Er osten veldig god òg?

Siri sa...

Marion: Neal's Yard har veldig mye god ost! De selger kun britiskproduserte oster, så det er en god introduksjon til den britiske osteverdenen :)

Kamilla sa...

Falt innom bloggen din ved en tilfeldighet, og får nesten vondt i meg, så lyst har jeg på boller og annet bakverk! Er noe sensitiv for gluten, men er enn så stor brødelsker at jeg ikke klarer å holde meg unna til tider.

Kommer sikkert til å stikke innom flere ganger og knabbe noen oppskrifter av deg som jeg kan gjøre litt mer glutenfri!

Ha en fin dag!

Siri sa...

Kamilla: Så artig at du syns oppskriftene virker tiltalende! (Er jo det jeg prøver å få til :)) Det er nok dårlig med glutenfrie bakverk på bloggen, ja ... Men kjempeflott om du kan tilpasse dem selv! Fortell hvordan det går, alltid spennende å høre!

Elisabeth sa...

Dette var et fristende tips som noteres før neste London-tur om et par uker :)

Siri sa...

Elisabeth: Fortell hva du syns om du tar turen! Jeg var forresten også på Youngstorget på torsdag, helt gråtkvalt og snufsete. (Garantert uliflig sang fra mitt nebb, med andre ord!)

Cathrine Møller Øyen sa...

Hei Siri.
Har nylig vært i London, og fulgte da ditt råd, nemlig makedet du skriver om. Holder nå på å lage et eget innlegg om denne Londonturen, takker så mye for flott inspirasjon!! Lenker tilbake til dette innlegget, for det var så inspirerende!
Gleder meg over hvert eneste innlegg i bloggen din, du er en god skribent!
Mvh Cathrine fra Cathrines matblogg.

Siri sa...

Cathrine: Så bra at jeg kunne være til hjelp og at du hadde en fin London-tur! Og tusen takk for skryt, jeg rødmer her jeg sitter :)