mandag 30. juli 2012

Hampstead.

Hampstead er en bydel i London, mest kjent for den store heden, Hampstead Heath, som er selve hjertet av området. Men i Hampstead finner du også følgende:
God kaffe, på Ginger and White.
 Menn i kjole med utrigning og hatt med fjær (legg også merke til håndvesken). 
 Blomster og fikentrær.
 Britisk humor.
Huset til opphavsmannen bak tradisjonen for å sende julekort.
Andre skilt, mindre informative, men desto vakrere.
 Fine lamper, ute ...
 ... som inne.
Sydlanske smug og Ming-vaser i vinduskarmen.
Fenton House, et herskapshus med en eklektisk samling av musikkinstrumenter ...

... og en hage, kjøkkenhage og eplehage som bør glede enhver hagenørd.
Helt lokalprodusert eplejuice.
Og sist, men ikke minst: huset til dikteren John Keats, tilfeldigvis med drømmekjøkken i kjelleren.

Siris lille adressebok for Hampstead:

Ginger & White
Serverer ypperlig kaffe, super frokost (jeg spiste surdeigsbrød med avokado og tykke chorizo-skiver) og trivelig, australsk barista!

Fenton House
Vakkert herskapshus i National Trusts eie. Hagen er et ypperlig pustehull fra Londons generelle heseblesende tempo, og kjøkkenhagen med tilhørende eplehage er verdt turen alene (du kan betale kun for å besøke hagen, ikke huset, £2 mot £6,50 for hus + hage).

Daunt Books
Daunt Books har flere London-filialer, Hampstead-filialen er plassert hendig rett ved undergrunnsstasjonen Hampstead Heath. Som alle de andre utsalgene, er denne herlig å vandre rundt i, med vakkert interiør, et unikt utvalg bøker (hold utkikk etter deres egne utgivelser) og et knallfint handlenett i bomull på kjøpet dersom du handler for over £25 (mener jeg at det er ...).

Keats House
Huset er nyrestaurert, og selv om John Keats ikke bodde her så altfor lenge, er det her hele kjærlighetshistorien mellom ham og Fanny Brawne utspilte seg (har du sett Bright Star, kjenner du sikkert historien, men merk at huset som figurerer som Keats House i filmen, ikke er the real deal, men et herskapshus i Bedfordshire). Når du først har kjøpt billett, kan du komme i tilbake på besøk i et helt år med samme billetten.

7 kommentarer:

Wanda sa...

Fantastiske bilder! Jeg vil til England. Igjen.

Siri sa...

Wanda: Jeg flytter snart hjem til Norge, og kjenner allerede Englands-lengelsen melde seg!

Fra kjøkkenbenken sa...

Så flotte bilder!

Det er en skam at jeg har vært i London over et dusin ganger og enda ikke har kommet meg til Hampstead/Hampstead Heath. Må rettes på!

Siri sa...

Fra kjøkkenbenken: Hampstead er verdt turen! Deilig å komme litt bort fra de verste folkemengdene i sentrum også :)

Martina sa...

ÅÅ jeg var så heldig å få bo i Hampstead mitt første år på universitetet, lange rusleturer der og på Heathen var favorittaktivitet nr 1. Fine fine fine bilder. Gikk du også opp til kirken? Den er nydelig, og rett foran ligger et rart lite hus, helt dekket i blålilla blomster i riktig sesong (..som jeg ikke husker når var i farten).

Cathrine Møller Øyen sa...

Nå fikk jeg Londonlengsel.... Bodde i 1993 på Hampstead Heath, i ett område som het Vale of Health (tror jeg). Har ikke vært der siden. Men det skulle ikke forundre meg om jeg rotet meg dit før jul en gang, Londonturen i juni ga mersmak!
Lykke til i Norge, håper du får mange hyggelige venninnemiddager! Og hvis du ikke har forsøkt ennå, bør du bake gjærbakst med hvetemel fra Kvelde Mølle!! (finnes ofte hos Meny).

Velkommen hjem!

Siri sa...

Martina: Jeg gikk til en kirke, den var dessverre stengt, men et utrolig fint nabolag.
Cathrine: Åh, å bo i Hampstead må ha vært fantastisk? Jeg ser for meg at man bare svinser rundt i sommerkjole, drikker kaffe og leser gode bøker på heden ;) Takk for velkommen hjem-ønskning, og meltips! Har hørt mye om Kvelde Mølle, så blir nok et forsøk eller to, ja.