


Hvitløk eller ikke får bli opp til deg og dine sosiale antenner.
Naan-brødfra Spice Market av Jane Lawson
10 naanbrød (i "normal" størrelse)
500 g hvetemel
310 ml melk
2 ts tørrgjær
2 ts svartkummen
1/2 ts bakepulver
1 egg, lett vispet
2 ss smeltet og avkjølt ghee, eller vegetabilsk olje
200 yogurt naturell
Sikt melet i en stor bolle og lag en fordypning i midten. Varm opp melken på svak varme, til den når kroppstemperatur. Ha gjær, svartkummen, bakepulver og en klype salt i melet. I en annen bolle blander du egg, yogurt og ghee/olje. Hell det i melblandingen sammen med 250 ml av melken, og bland til en myk deig. Hvis deigen virker tørr, tilsetter du resten av melken. Ha deigen på melet bakebord og elt i fem minutter, til deigen er jevn og smidig. Ha den i en smurt bolle, dekk til med plastfolie og la heve til dobbel strørrelse. Dette kan ta flere timer (min deig brukte ca. 1 1/2 time på å fordoble seg). Forvarm ovnen til 200 grader og sett en ildfast form halvfylt med vann i bunnen av ovnen. Dette skaper fuktighet i ovnen, slik at naanbrødet ikke tørker ut. Slå ned deigen, elt den kort og del i 10 biter. Bruk fingertuppene dine til å forme et av emnene til en runding, ca. 20 cm i diameter (mine ble, som du ser, mer avlange i formen). Ha naanbrødet på en smurt bakeplate og stek øverst i ovnen i 7 minutter. (Har du gassovn, som meg, plasserer du det nederst, der det er varmest. Poenget er å steke dem på det varmeste stedet i ovnen.) Snu naanbrødet og stek videre i fem minutter. Dekk med klede for å holde brødene varme når de er ute av ovnen. Fyll på kokende vann i den ildfaste formen dersom den blir tom.
2 kommentarer:
Skal absolutt prøves!
Bloggen din er helt fantastisk :)
Camilla: Tusen takk :) Kos deg med bakingen!
Legg inn en kommentar