tirsdag 7. desember 2010

Chilinøtter.

Lei av all bakinga?
Lysten på noe som ikke smaker av kanel, nellikspiker eller ribbefett?
Noe å knaske på til juleøltestingen, kanskje?
 Ikke allergisk mot nøtter?
Værsågod!

Chilinøtter
fra Christmas Treats to Make and Give av Linda Collister


2 ss olivenolje
350 g blandede nøtter, usaltet
1 ss soyasaus (jeg brukte den mørke typen)
1 ss brunt sukker
1/4 til 1/2 ts cayennepepper
1/4 til 1/2 ts nykvernet sort pepper
1/2 ts røkt paprikapulver (mitt nye favorittkrydder!)

Varm oljen i en stekepanne, ha i nøttene og rør godt. Tilsett resten av ingrediensene, og la det hele frese til blandingen er gyllen, ca. 5 minutter. Avkjøl før servering. (Eller ikke. Jeg liker å plukke noen utvalgte eksemplarer rett fra panna, småsvidde fingre eller ei.)

Ingen kommentarer: