onsdag 23. februar 2011

Pasta med sopp og nøtter.

Nyheter først: Ferske(n)muffins og jeg har forflyttet oss til Norge for noen spennende vårmåneder i fedrelandet! Det hjemmekontoreres på pikeværelset i Oslo vest, jeg har endelig satt i gang prosjekt Surdeig (etternøling er tingen!) og når jeg ikke sitter foran pc-en, løper jeg rundt i snødrevet som en unge, drikker kaffe (GOD kaffe!), ser norske filmer på kino og drikker pils med fine venner som jeg får sett skammelig lite av når jeg er der borte på den der ... øya. Du vet.
Hjemmekontor betyr også mulighet til å lage lunsj hver dag i stedet for å stole på smørbrødbilen som dukker opp i Cambridge hver ukedag rundt klokken 11. Enn så lenge er det aller best å bare spise mammas hjemmebakte brød, ha omtrent 10 skiver Jarlsberg på, og drikke opptil flere glass ordentlig melk til. Men etterhvert har jeg et lass med klistrelappmerkede lunsjoppskrifter jeg gleder meg til å prøve, og her kommer den første: Pasta med norsk sopp, norsk persille og skikkelig italiensk parmesan.
(Det viser seg at sopp, persille og persillerot utgjør de eneste norskproduserte ferskvarene grønnsakhandleren på Vinderen har å by på, bortsett fra potet. Persillerotsuppe blir dermed neste post på programmet.)
Min lidenskap for hasselnøtter har jo kommet frem her tidligere (du trenger ikke gå lengre enn å hoppe ett innlegg bakover, faktisk), og denne oppskriften er intet unntak: Nøtter + bacon stekt med balsamicoeddik = klarer ikke slutte å spise.
Hjemmekontorering har med andre ord uante farer på lur. 
Pasta med sopp og nøtter
fra Vintermat av Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal
4 porsjoner


150 g bacon i skiver
1 ss balsamicoeddik
75 g hasselnøttkjerner
2 sjalottløk, hakket
olivenolje
500 g blandet sopp, renset (og delt i biter eller skiver eller begge deler)
salt og pepper
400 g rigatoni, tortiglioni eller penne (jeg brukte store makaroni, med den bonus at hasselnøtter gjemmer seg inni og overrasker deg mens du spiser)
persille, hakket
parmesan, revet

Stek baconskivene til de er sprø, hell av fettet, drypp balsamicoeddik over og la den koke helt inn. Legg baconskivene på kjøkkenpapir og brekk dem i litt mindre biter. Rist hasselnøttkjernene i tørr panne, legg dem på et kjøkkenhåndkle og gni skallet av. Hakk nøttene grovt. Surr sjalottløken i olivenolje uten at den tar farge. Tilsett soppen og stek den godt. Ha i bacon og nøtter, la det steke et kort øyeblikk og ha på salt og pepper. Bland med nykokt pasta, og dryss over persille og revet parmesan.

3 kommentarer:

Mat på Bordet sa...

Ser kjempegodt ut - nøtt/sopp kombinasjonen høres særdeles fristende ut!

Anonym sa...

Topp vare. Prøvde oppskriften i dag.

Siri sa...

Anonym: Så bra at det slo an!