onsdag 25. mai 2011

Pastaskjell (conchiglie) med grillede cherrytomater + hvorfor jeg blogger om mat.


Det er jo ikke min jobb å fortelle dere hva dere skal ha til middag – denne lille, rare bloggen er først og fremst et sted der jeg har gleden av kunne å dele hverdagslige matminner, gode ting som har fått oss her i huset til å smile og forsyne oss én gang (eller to) til. Når det kommer til matlagning er jeg en novise, og kan bare spre den enkle gleden jeg opplever ved å mestre en ny oppskrift, lage noe de jeg er glad i, smiler over å få servert, og oppdage nye ingredienser eller uoppdagede måter å bruke gamle travere på. Det er så mange fine matblogger der ute, så mange talentfulle folk – det jeg tror akkurat denne bloggen trenger, er ikke en unnskyldning, men heller en forklaring: Alt du ser her, havnet her fordi det var for godt til ikke å dele, i håpet om at noen andre også kan få glede av det. Intet mer, intet mindre.

Det norske matblogglandskapet er i stadig endring, og det morsomste er for meg hvilken herlig blanding folk det er snakk om: proff, uproff, belærende og berikende, matglad og skriveglad. Det er en ære å ta del i et sånt gjennomgående knakende koselig fellesskap. Trenger jeg å forsikre meg om at det finnes andre som ikke klarer å la være å smile bredt ved synet eller duften av et helt nybakt brød eller et perfekt eksemplar av en tomat, vet jeg hvor jeg kan finne side opp og side ned, bredfulle med entusiasme og enkle gleder. 
Som denne pastaretten. Du tar noen tomater, endel hvitløk, og vips! så er det sommer. Det er lett, det. 

Pastaskjell (conchiglie) med grillede cherrytomater
fra Jamie Magazine nr 17
2 porsjoner


25 cherrytomater
olivenolje
4 fedd hvitløk, 2 hele og 2 skåret i tynne skiver
200 g conchiglie
1 toppet ts tørket oregano
3 ss svarte oliven, uten stein og delt i to
3 ss kapers
1 ss passata

Varm opp grillelementet i ovnen (har du ikke grillelement, kan du ovnsbake tomatene på vanlig måte, bare husk å beregne lengre tid), ha tomatene og de to hele hvitløksfeddene i en ildfast form og drypp over litt olivenolje. Bruk hendene eller en tresleiv til å blande tomatene skikkelig med oljen. Krydre med salt og pepper. Grill tomatene i 7 til 9 minutter, til de begynner å få farge og er blitt myke. Fjern hvitløksfeddene. Imens koker du pastaskjellene i saltet vann. Varm litt olje i en stekepanne over svak varme, og fres hvitløkskivene til de begynner å få farge. Tilsett oregano, oliven og kapers, og fres til alt er gjennomvarmt. Bland de grillede cherrytomatene med pastaskjellene, tilsett deretter olivenblandingen og tilslutt passata. Server eventuelt med revet pecorino.

2 kommentarer:

Astrid sa...

Jeg er glad for at du blogger om mat. Du skriver god og har åpentbart god smak :-)

Siri sa...

Astrid: Tusen takk, så snilt sagt :)