tirsdag 8. desember 2009

Ingefærkaker med smak av appelsin.


Nå som det kun er få dager igjen før jeg setter meg på et RyanAir-fly for å reise hjem til jul nesten i stil med julenissen (minus reinsdyr og nisselue, men pluss skrapelodd og horribel kaffe), prøver jeg å få laget noen slag typisk engelske julekaker før jeg skal hjem til krumkaker, fattigmann og skriverfruens kaffebrød.

Gingernuts er i følge Wikipedia engelsk for pepperkaker, og selv om disse kakene er sprø og smakssatt med det typiske pepperkakekrydderet ingefær, syns jeg de er noe helt annet. Jeg tror ingen nordmann som smaker disse, ville kalt dem pepperkaker, så derfor får de hete ingefærkaker. Den lille teskjeen med appelsinskall gjør seg virkelig, så disse blir noe helt annet enn det du bygger hus av og pynter med melis.

Kanskje de er pepperkakens sofistikerte halvbror?

Ingefærkaker med smak av appelsin
Fra Grandma's Best Recipes (selvfølgelig!)
Ca. 30 stk.*

325 g hvetemel
200 g sukker
1 ss malt ingefær
1 ts natron
125 g smør eller margarin
75 g lys sirup
1 egg, vispet
1 ts appelsinskall

Sett ovnen på 160 grader. Sikt mel, sukker, ingefær og natron i en bolle. Ha smør og sirup i en liten kasserolle, og varm på svak varme til smøret er smeltet. La blandingen avkjøles litt før du har den oppi melblandingen. Ha så i egg og appelsinskall, og bland godt. Trill små kuler av deigen, og plasser dem godt fra hverandre på en bakeplate med bakepapir. Trykk kakene litt flate, og stek dem i 17 til 20 minutter**. Avkjøles på rist.

* Jeg fikk nærmere 60, men lagde dem ganske små. Størrelsen innvirker også på steketiden, så det er lurt å sjekke etter 10 minutter for å unngå katastrofer.
** Steketiden vil som sagt variere ut fra størrelse på kulene du triller samt hvordan ovnen din oppfører seg. Mine kaker var ferdige etter 11 minutter.

2 kommentarer:

Amélie sa...

Disse skal herved prøves! Lagde ingefærnøtter i helgen, men nærmer seg tomt nå. gleder meg til å prøve og til å smake! Takk for at du deler oppskrifter :)

Siri sa...

Amélie: Det er bare koselig å dele oppskrifter, og enda koseligere med tilbakemeldinger fra andre som setter pris på dem! :)