onsdag 2. desember 2009
Kyllingsuppe med tortellini.
Hvis du tilfeldigvis har et kyllingbryst du ikke vet hva du skal gjøre med, en noe uttørket sitron som ble til overs etter et lystig lag med temaet Mexico (tenk: Tequila) og en halvåpnet pakke med tortellini, har jeg et middagsforslag til deg:
Ha kyllingbrystet, en skive av den litt slitne sitronen og en teskje med noe krydderier (timian, oregano og basilikum er gode kandidater) oppi en kasserolle, og ha oppi 450 ml kald kyllingkraft (funker fint å bare bruke en buljongterning og kaldt vann, terningen løser seg opp etterhvert som vannet koker opp). Kok opp på svak varme, og la det hele putre forsiktig under lokk i rundt 15 minutter, til kyllingbrystet har fått farge helt gjennom. Ta så kyllingbrystet ut av kasserollen, og legg det på en tallerken. Når det er kaldt nok til å håndteres, deler du det opp i strimler. Fjern også sitronskiven fra kasserollen, og skru opp varmen. Krydre kraften med salt og pepper, og ha oppi tortellinien. La det koke i 2 til 3 minutter, og ha oppi kyllingstrimlene i det siste minuttet av koketiden. Ha suppen oppi en bolle, topp med masse god parmesan, og nyt.
Det enkle er ofte det beste.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar