torsdag 10. juni 2010

Lettvint langpannekake.

Jeg tenkte egentlig å vinkle denne oppskriften som perfekt for pikniker: Langpannekaker er jo eminent bærbare, og denne her er like god varm som kald (kanskje enda bedre kald).

Men nå kan jeg ikke si at jeg har tatt den med på piknik.

Jeg har tatt den med på indisk restaurant.

Vår lokale curry er et fyrverkeri av silkeblomster og falmede bilder av Taj Mahal, med den indiske utgaven av Barry White som hovmester, og tidenes beste nan.

Det er aldri feil med et besøk på dette tilfluktsstedet fra pretensiøs gastropub-mat og alskens flyktige mattrender; her lager de én type mat, og de er gode på det (jeg mistenker imidlertid at den meget omfattende menyen er basert på en håndfull basissauser som alltid står putrende på kjøkkenet ... Men hva er egentlig galt med det?). I går var vi der for å feire en kollegas bursdag, og ble som vanlig tatt overstrømmende imot av Barry og hans trofaste følge ytterst velkledde kelnere (tversoversløyfer!). Barry er en ivrig tilhenger av laissez-faire-måten å drive restaurant på: Du kan både ta med egne drikkevarer og (fant vi ut i går) egenprodusert dessert.

Dette må være en av de enkleste kakene jeg noen gang har laget (den lever med andre ord opp til navnet sitt), og passer altså perfekt å ta med seg, enten du skal i parken eller spise papadam.
Lettvint langpannekakefra Damms store bakebok
en liten langpanne
100 g smør eller margarin
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 til 2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 egg
2 til 3 dl friske eller frosne bær (jeg brukte altså jordbær), renset og delt i to hvis nødvendig
melis

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en liten langpanne eller kle den med bakepapir. Smelt fettet, og la det avkjøles helt. Bland resten av ingrediensene, bortsett fra jordbærene og melisen, i fettet og rør for hånd til du får en jevn røre. Hell røren i langpannen (det virker som om det er veldig lite røre, men den hever seg godt i ovnen) og legg bærene oppå. Stek kaken i 25 til 30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Sikt melis på ved servering.

4 kommentarer:

RSN sa...

Dette er blitt en av mine favoritter. Og endelig en langpannekake som ikke er sjokolade. ;-)

Siri sa...

RSN: Så hyggelig! Det er jo en perfekt sommerpiknikkake :)

Anonym sa...

Skal det være noe mere veske i oppskriften? Synes din røre ser mere flytende ut en det min blir.

Siri sa...

Anonym: Her er det fettet og eggene, pluss fuktigheten i bærene, som utgjør væsken i deigen. Ble resultatet ditt OK selv om du syntes røren var tjukk?