onsdag 20. juli 2011

Flapjacks.


Fasinasjonen med artig britisk navngiving ruller videre, og dagens eksemplar finner du alle steder her borte: På bensinstasjonen, på bakeriet, i matpakker og på Afternoon Tea-brettet. Flapjacks er rett og slett en slags småkake, forkledd som noe en anelse sunnere (havregryn har fort den effekten). Men la deg ikke lure, dette er ikke noen fancy energibar, dette er smør, brunt sukker og gryn i skjønn forening.
Scenario: Det regner. Du står barbeint på ditt engelske kjøkken, lurer på om vi virkelig kan skrive juli, angrer på at du ikke tok på deg sokker i morges. Du har lyst på noe. Men dette "noe" er ikke en tur på butikken. Du tyr til en bok full av klassikere, full av regnværsmat. Du finner fram posen med havregryn og begynner å glede deg til lukten av smør som brunes i panna.
Flapjacks
omtrent 16 biter
fra Grandma's Best Recipes

200 g havregryn

55 g mel
115 g hasselnøtter, grovhakket

115 g smør
85 g brunt sukker
2 ss honning eller lys sirup


Forvarm ovnen til 180 grader. Ha smør, sukker og honning i en liten kasserolle, og la det putre til sukkeret har smeltet. Imens blander du de tørre ingrediensene i en bakebolle, og smører en liten langpanne eller kler den med bakepapir. Rør inn det våte, og bland til du har en jevn, tykk blanding. Ha røren i langpannen og trykk den jevnt ut med baksiden av en skje eller en slikkepott i silikon. Stek i 20 til 25 minutter, til blandingen er gyllen og fast å ta på. Bruk spissen på en kniv til å tegne 16 ruter (omtrent), og vent til flapjacken er helt avkjølt før du skjærer den opp.

Ingen kommentarer: