torsdag 4. august 2011

Blåbærruter.

Vi satt i bilen, sånn halvveis opp gjennom Østerdalen, etter å ha besøkt Vingelen kafé og spist lemse, gubb og pjalt, i tillegg til de beste vaflene jeg har noen gang har smakt. Vi hadde drukket kaffe, kjøpt tørkerull på matbutikken for å unngå nektarinspisekrise i bilsetet, og det var jeg som kjørte. Så satte vi på radioen. Og så ble jo alt annerledes.

Denne bloggen handler om mat, men å late som ingenting akkurat nå, går ikke. Men samtidig, som mange andre matbloggere har kommentert, er det mye trøst i mat. Å samles rundt bordet, å gjøre noe for de du er glad i, selv om det bare involverer å skru på ovnen. Jeg hadde gledet meg i lange tider til bærplukking på ferie hos bestemor i nord-Norge, og selv om det ikke er de gode bærforholdene som kommer til å huskes etter sommeren 2011, var det godt å plukke, bake og spise. Noe normalt, noe positivt, i det minste noe man føler man mestrer når alt ellers overvelder en fullstendig. En kake for mitt og ditt lille land. Blåbærruter
fra Hjemmet nr. 30/2011
ca. 40 biter


200 g smør
4 dl sukker
4 egg
6 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
5 dl blåbær
50 g mandelflak (jeg sløyfet disse)
Sett ovnen på 175 grader. Kle en langpanne (25 x 30 cm) med bakepapir. Smelt smøret og la det avkjøles litt. Rør i sukker, egg, mel, vaniljesukker og kardemomme i smøret. Bland til en klumpfri røre. Hell røren i langpannen. Strø over bær (og eventuelt mandelflak). Stek formen midt i ovnen i ca. 30 til 35 minutter. Avkjøl kaken på rist og skjær den i ruter før servering. Du kan om ønskelig pynte med et lett melisdryss, men personlig liker jeg at blåbærene får fritt spillerom.

3 kommentarer:

Veronika sa...

Dette ser knallgodt ut! Tror jeg nettopp fant noe jeg kan bruke noen av blåbærene i frysen til ;) Tenk å servere den med vaniljeis til... Mmmm!

Siri sa...

Veronika: Vaniljeis høres ut som et utmerket tilbehør! Klassisk sommerkos :)

Jon Iddeng sa...

Sannelig en hyggelig blogg du har også... så mye godt å spise (og ikke ett ord om vin). Skal følge den.