


Så når Brendan og jeg fyrte opp grillen forrige helg, og han, i sin rolle som mann, erklærte seg ansvarlig for tilberedelsen, fant jeg ut at det må jo gå an å produsere sine egne brød, og dermed unngå både svampassosiasjoner og Atkins.

Hamburgerbrød
Fra Damms store bakebok
ca. 8 hamburgerbrød
1/2 pose tørrgjær
2,5 dl melk eller vann, lunkent
1/4 dl olje (f.eks. solsikkeolje)
1/2 ts salt
1 ts sukker
6 dl hvetemel
melk, til pensling
sesamfrø
Bland gjær og vann/melk samt sukker, og la det stå til det har dannet seg bobler på toppen, ca. 5 minutter. Ha mel og salt i en bakebolle, tilsett gjærblanding og olje og elt til en smidig deig. La den heve under klede til dobbel størrelse, ca. 30 til 40 minutter. Ta deigen ut på melet bakebord og del den i 8 emner. Form boller, plasser dem på en bakeplate, trykk dem litt flate og prikk dem med en gaffel. Dekk til med klede og la etterheve en halv time. Forvarm ovnen til 225 grader. Pensle bollene med melk og strø på sesamfrø. Stekes i 10 til 12 minutter. La dem avkjøles på rist tildekket av et klede.
3 kommentarer:
Skal spare denne til neste grilling!
Hilsen Camilla
Disse var fantastiske! Takk for at du la ut oppskrift, de beste hamburgerbrødene jeg har lagd hittil:)
Anonym: Så bra at de ble en suksess! Alltid kjempegøy å høre at andre har fått glede av oppskriftene på bloggen.
Legg inn en kommentar