onsdag 2. juni 2010

Pasta med bondebønner og asparges.





Bilder sier om kjent mer enn tusen ord, og når våren er godt i gang liker jeg å tenke mindre komplisert og bruke desto mer ferske råvarer. Bruk erter hvis du ikke får tak i bondebønner.

Pasta med bondebønner og asparges
Fra 200 Pasta Dishes
4 porsjoner

500 g asparges, skåret i fingerlange lengder
4 ss olivenolje
250 g bondebønner (eller erter)
300 g penne eller annen pasta
75 g parmesan, revet
75 ml matfløte
4 ss mynte, hakket
salt og pepper

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Forvarm grillelementet i ovnen. Drypp to spiseskjeer av olivenoljen over aspargesen, krydre med salt og pepper og grill i 7 til 8 minutter, til aspargesen er mør (husk å snu på dem innimellom!). Imens koker du bondebønnene i 2 minutter, til de også er møre. La pastaen renne av, ha fløten i den tomme pastakjelen, tilsett bønner, asparges og parmesan og la det småkoke ett minutt. Ta kjelen av varmen og tilsett pastaen og mynte. Bland godt, smak til med salt og pepper, og server.

Ingen kommentarer: