Som nevnt tidligere liker jeg i slike øyeblikk, der ting settes i perspektiv og jeg begynner å lure på om oversetting er en fullverdig jobb (det er det! Man redder kanskje ikke liv, men man avstedkommer forståelse og tilegnelse av kunnskap. Som de sier på universitetet), å bake.
Man redder kanskje ikke liv gjennom det heller, men man metter i hvert fall noen munner og (liker jeg å tro) forlenger livet med et par sekunder gjennom å spre en salig lukt av nybakte bakevarer i heimen.
PS: Bruk de urtene du har i hagen/vinduskarmen, her er det rom for all verdens variasjon! Er du opptatt av sunnhet kan du selvfølgelig bytte ut noe av melet med sammalt hvete, men jeg tror italienerne ville sett skrått på deg. Men her på bloggen dømmes ingen!
Urtefocaccia
Fra Bread av Liz Herbert
1 brød
350 g hvetemel
3/4 ts salt
3/4 ts tørrgjær
4 ss extra virgin olivenolje
såvidt 225 ml lunkent vann
2 ss hakkede, friske urter (jeg brukte timian, oregano og basilikum)
1/4 ts havsalt
1 kommentar:
åååh, ser veldig godt ut! Hils Brendan og si lykke til med eksamenene!
Legg inn en kommentar