fredag 27. mai 2011

Smørbrød med asparges og geitost.


I forigårs var vi på ølfestival her i Cambridge, den er et årlig innslag som alltid samler en helt unik gruppe mennesker – ølentusiaster, festivalentusiaster og ikke minst de som er begge deler, og som dermed ikke nødvendigvis har ølmage, men som alltid er tørste.
Serveringen på dette arrangementet er forutsigbar: kebab, fish & chips, donuts (!) og en velholden ostedisk. Ostedisken er kul den, men det er ganske surt i disse tider å betale £7.50 for to biter ost og en skalk kjipt brød (det er sånn luftbrød som du finner på super'n). Derfor er trikset å ta med seg egen piknik, og bake sitt eget brød (det som figurerer på bildene her, er laget på Martins oppskrift på sommerbaguetter, som du finner i den fin-fine brødboken hans, Enklare brød). Piknik har festivalarrangørene ingenting imot, så lenge du ikke vifter med smørbrødkniven (vi ble satt på plass for overdreven våpendragning).
Og da! Da kan du lage herligheter som dette. Og nyte det sittende i friluft, i følge med Englands beste ale. (Vår favoritt på festivalen i går var fine, gylne Devon Dumpling fra Bays.) Da tror jeg jammen du får opplevelsen av tidlig sommer i England, distillert.


Smørbrød med asparges og geitost
fra Picnics av David Herbert
nok til seks personer


24 asparges
150 g smørbar geitost
12 skiver brød, grovt eller fint
25 g mykt smør

Kok aspargesen i lettsaltet vann i mellom 4 og 6 minutter, til den er blitt mør. La den renne godt av, og skyll i kaldt vann slik at aspargesen slutter å koke. Smør et generøst lag med geitost på seks av brødskivene, og fordel aspargesen mellom dem. Smør et tynt lag smør på de seks resterende brødskivene, og legg dem over aspargesen. Del smørbrødene i to ved servering.

Ingen kommentarer: