tirsdag 2. februar 2010

Potetsalat.


Potetsalat er jo egentlig en sommerrett.

Grillpølser er ikke det samme uten, faktisk så er vel et måltid basert på grillet kjøtt rett og slett litt nakent uten noen poteter skåret i biter og blandet med en mer eller mindre kremet dressing.

Men jeg syns egentlig potetsalaten passer utmerket om vinteren. Det er ikke nypoteter å få tak i, så man kan pynte litt på den trauste kokepoteten i stedet, gjøre den litt mer spennende og litt mindre forutsigbar.

Så.

Potetsalat.

(mer enn nok til fire personer)
800 g poteter, skåret i biter
185 g god majones
125 ml rømme
2 ss sitronsaft
1 1/2 ts sellerifrø
3 selleristenger, i biter
1 grønn paprika, i biter
2 små løk, finhakket

Kok potetene til de er blitt såvidt møre, la det renne godt av og ha dem i bollen du skal servere potetsalaten i. La dem avkjøles helt. Bland selleri, paprika og løk sammen med de avkjølte potetbitene, og lag deretter dressingen. Bland majones, rømme, sitronsaft og sellerifrø i en liten skål, og smak til med salt og pepper. Bland dressingen med grønnsakene. Vi spiste den med kokt torsk, men den passer sannsynligvis utmerket til de fleste typer kjøtt også. Rester står seg fint i kjøleskapet et par dager.

Ingen kommentarer: