Det fine med å koke kikerter selv, er at du kan sette på en hel masse på én gang, og så dele dem opp i mindre porsjoner, fryse dem og dermed alltid ha fiks ferdigkokte kikerter for hånden, for eksempel når du får lyst på litt hummus. Eller kikertlapper. (Kikertlappene deltar forresten i Matbloggsentralens kjøttfri mandag-utfordring, som du kan stemme i i morgen.)
Det
har figurert en del salater på bloggen i det siste, av den enkle grunn at jeg
ikke kan få nok av dem. Det er så mange muligheter, og det er også alltid noe
som må brukes opp i kjøleskapet, og mange salater (særlig gryn-/bønnebaserte)
tar gladelig imot det meste du sender i deres retning. Vårløken som figurerer
her, var spesielt sliten (hvorfor blir det alltid noen stakkars spinkle vårløk
igjen i bunnen av kjøleskapet?), men kom til heder og verdighet igjen på et
blunk, i celebert selskap med storebroren purre og litt krydret yogurtdressing.
Tilfredsstillelsen jeg får ved å få tømt kjøleskapet for rester, er omtrent på
nivå med den jeg får når jeg koker kikerter. Så da vet du det. På selveste kvinnedagen.
inspirert av 101 Cookbooks
antall porsjoner avhenger av hva salaten brukes til (lunsj, tilbehør til hovedrett)
100 g kikerter, lagt i bløt natten over, avrent og kokt i nytt, friskt vann i omtrent 40 minutter, til de er møre
1 ss olivenolje
1 liten purre, vasket og skåret i tynne skiver
1 fedd hvitløk, most
revet skall av 1 sitron
120 g yogurt naturell eller gresk yogurt
1 1/2 ts karrikrydder
1/4 ts finkornet havsalt
en liten neve hakket, frisk koriander
3 eller 4 vårløk, skåret i små skiver
en neve valnøtter, tørristet
Varm oljen i en stekepanne, og ha de kokte kikertene oppi. La dem steke til de begynner å bli gylne, en fem minutter. Tilsett purren og la den surre med i mellom 7 og 10 minutter, til den er myk og har blitt brunet litt. Tilsett hvitløk og revet sitronskall når det er ett minutt igjen av steketiden. Ta stekepannen av platen og la det hele avkjøles mens du lager yogurtdressingen.
Ha yogurt, karri og salt i en liten bolle, rør sammen og smak eventuelt til med mer salt eller krydder. Ha mesteparten av korianderbladene og vårløkskivene i stekepannen med kikertblandingen, og rør inn dressingen. Ved servering strør du over resten av korianderbladene og vårløken samt de ristede valnøttene.
7 kommentarer:
Dette så ut som en perfekt lunsjrett! Kikerter er igrunn ganske anvendelige, og i hummus blir de helt fantastisk gode. Vann i munn!:-D
Kitchn Queen: Kikerter er gode saker! Og hjemmelaget hummus så utrolig mye bedre enn den ferdigkjøpte varianten.
Jeg elsker kikerter. Denne skal jeg definitivt prøve.
myfoodpassion: Kikerter er fantastiske, og så er det en bonus at de er skikkelig sunne også!
Hadde kikerter med spinat som tilbehør til laks tidligere i uken, og det minnet meg om hvor godt kikerter er. Denne retten her må jeg prøve!
Astrid: Man glemmer hvor gode de er! De er vel ikke den mest besnærende råvaren å se på, kanskje det er der det ligger.
Hei igjen! Endte med å lage noe inspirert av denne retten; kikerter, spinat, tomat, rødløk, hvitløk, nøtter (valnøtter, hasselnøtter, mandler) og en dressing av creme fraiche og pesto.
Takk for inspirasjonen :-)
Legg inn en kommentar