tirsdag 27. april 2010

Ovnsbakt rabarbra.

Rabarbrasesongen er godt i gang her i England, og her har du en jente som er veldig glad for det! De to siste rabarbrarettene mine har vært rabarbrasorbet fra denne utsøkte boken, og ovnsbakt rabarbra etter oppskrift fra denne eminente (men dessverre sjeldent oppdaterte) bloggen.

Den ovnsbakte varianten er lekende lett å smelle sammen, og dermed perfekt for en solfylt tirsdagsettermiddag!

Ovnsbakt rabarbra
fra Orangette
4 til 6 porsjoner (vi var tre, og det gikk da unna ...)

1 kg rabarbra
100 g sukker
120 ml hvitvin (jeg brukte en billig sauvignon blanc)
1 vaniljestang, delt i to

Sett ovnen på 180 grader. Skyll rabarbraen og skjær den i 5 til 10 centimeter lange biter. Ha bitene i en ildfast form, og tilsett sukker, vin og vaniljestang. Bland godt, og la det hele stå i ovnen en halv time (utildekket), til rabarbraen er blitt mør. Du bør røre litt i formen etter halvgått tid, slik at rabarbraen blir jevnt stekt. Vi spiste den lunken med fløte på, og det kan anbefales!

Ingen kommentarer: